Ads Area

Καταστήματα: Click away και click in shop στην Αττική - Το ωράριο λειτουργίας



Πώς θα γίνονται οι αγορές στα καταστήματα με τη μέθοδο του click away και τη μέθοδο του click in shop στην Αττική και τις υπόλοιπες κόκκινες περιοχές

Σε ισχύ τίθενται από το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου, τα έκτακτα μέτρα για το λιανεμπόριο στην Αττική και στις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού. Ετσι, τα καταστήματα από το Σάββατο θα λειτουργούν με τη μέθοδο του click away και με τη μέθοδο του click in shop (ένδυση, υπόδηση και κοσμήματα) τόσο στην Αττική όσο και στις υπόλοιπες κόκκινες περιοχές λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού. Μάλιστα, παρά τις πιέσεις του Εμπορικού Συλλόγου τα καταστήματα να μείνουν ανοιχτά την Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, τελικά θα παραμείνουν κλειστά. 

Τι ισχύει για το click away 
Τα καταστήματα θα ανοίγουν προαιρετικά από τις 07:00 έως τις 20:00. 
Οι πληρωμές θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά ή με POS. 
Σε κάθε περίπτωση, οι καταναλωτές θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 με τον κωδικό 2 για να μεταβούν στο κατάστημα, που έχουν κλείσει ραντεβού να ψωνίσουν. 
Διάρκεια 2 ωρών κατά τις οποίες ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή, με συγκριτικό χρονικό σημείο την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησης του.

Απαγορεύεται η είσοδος πελατών στο κατάστημα.

Η επιχείρηση καταχωρεί την παραγγελία και αποστέλλει στον πελάτη είτε τιμολόγιο είτε μήνυμα που θα φέρει τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία – Διεύθυνση– ΑΦΜ - Χρονικό διάστημα παραλαβής.

Ποιες είναι οι «κόκκινες» περιοχές 

Η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου (απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00)
Ο Δήμος Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00),
Οι Δήμοι Θηβαίων και Τανάγρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας (απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00),
Ο Δήμος Σπάρτης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας (απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00),
Ο Δήμος Χαλκιδέων και ο οικισμός Ρομά της Δημοτικής Ενότητας Δυστίων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας (απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00),
Ο Δήμος Νέας Προποντίδας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής (απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00)
Ο Δήμος Πατρέων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας (απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00)
Ο Δήμος Θήρας της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας (απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00)
Η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου (απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00)και
Η Περιφέρεια Αττικής πλην της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων (απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00)

Τι ισχύει για το click in shop
Υποχρεωτικός ο εξ αποστάσεως καθορισμός ραντεβού, είτε ηλεκτρονικά, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω της εφαρμογήςe-Καταναλωτής.

Ο πελάτης αιτείται ραντεβού από την επιχείρηση, η οποία εν συνεχεία καταχωρεί είτε ηλεκτρονικά είτε σε έγγραφο το αίτημα του και αποστέλλει τον πελάτη, μήνυμα (SMS ή email), που θα φέρει τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία –Διεύθυνση–ΑΦΜ- Χρονικό διάστημα παραλαβής.

Αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο- βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης, πλέον δε της απόδειξης προαγοράς του προμηθευτή.

Απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ πελατών στα ταμεία. Απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ πελατών και έως 9 άτομα παρόντα(ουρά) στους εξωτερικούς χώρους.

Υποχρεωτική η επισήμανση σε εμφανές σημείο του μέγιστου αριθμού πληθυσμού εντός των καταστημάτων.


Ακολουθήστε όλες τις τελευταίες δημοσιεύσεις από το aggeliologio.gr στο Google News