Τελευταίες Δημοσιεύσεις

6/recent/ticker-posts

Επίδομα θέρμανσης: Σε δύο φάσεις η καταβολή – Ποσά και ημερομηνίεςΣε δύο φάσεις αναμένεται να γίνει η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης για τη φετινή χειμερινή περίοδο, με το διευρυμένο επίδομα να υπολογίζεται με βάση τον οικισμό όπου κατοικούν οι ενδιαφερόμενοι. Το επίδομα θα πληρωθεί στους δικαιούχους ανάλογα με τον χρόνο υποβολής των τιμολογίων αγοράς των καυσίμων.

Από μέρα σε μέρα αναμένεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το επίδομα θέρμανσης αλλά και την οριστικοποίηση του ποσού. Ήδη, για το επίδομα έχουν υποβάλει αίτηση περίπου 700.000 νοικοκυριά.

Πάντως, το εύρος του επιδόματος θέρμανσης φέτος θα κυμαίνεται από 80 έως 650 ευρώ. Tο συνολικό ποσό της επιδότησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ, έναντι των 85 – 90 εκατ. ευρώ που υπολόγιζε αρχικά το υπουργείο.

Μάλιστα φέτος για πρώτη φορά, εκτός από την αγορά πετρελαίου, ισχύει και η αγορά φυσικού αερίου, υγραερίου και καυσόξυλων σε οικισμούς με λιγότερους από 2.500 κατοίκους.

Ο υπολογισμός του ποσού που θα λάβουν οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης εξαρτάται από την τοποθεσία των δικαιούχων (η οποία καθορίζεται από τον Ταχυδρομικό Κώδικα της διεύθυνσης που έχει δηλωθεί στην αίτηση), αλλά και τον αριθμό των ανήλικων μελών της οικογένειας. Για κάθε ανήλικο προβλέπεται προσαύξηση 10%.

Οι ημερομηνίες πληρωμής του επιδόματος
Η πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης θα καταβληθεί σε δύο φάσεις.

Ειδικότερα, έως τις 31 Ιανουαρίου θα πληρωθεί το επίδομα θέρμανσης για αγορές που έγιναν έως τις 21 Δεκεμβρίου του 2020.Έως τις 31 Μαρτίου θα πληρωθεί το επίδομα θέρμανσης για αγορές έως 28 Φεβρουαρίου.

πηγή: aftodioikisi.gr


Ακολουθήστε όλες τις τελευταίες δημοσιεύσεις από το aggeliologio.gr στο Google News