Ads Area

Τρεις διαγωνισμοί για 900 νοσηλευτές, γιατρούς και παραϊατρικό προσωπικό μέσα στο Φεβρουάριο



Προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικό και παραϊατρικού προσωπικό «ανοίγουν» μέσα στο Φεβρουάριο μέσω τριών διαγωνισμών που αναμένεται να δημοσιευτούν το επόμενο διάστημα. Πιο αναλυτικά, δείτε παρακάτω τους διαγωνισμούς που θα γίνουν τις επόμενες μέρες.

500 μόνιμοι γιατροί στα νοσοκομεία

Την πρόσληψη 500 μονίμων υπαλλήλων στην Υγεία προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης πριν από λίγες μέρες. Ειδικότερα, δήλωσε πως τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξει προκήρυξη 500 νέων θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού για την κάλυψη άγονων θέσεων. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κατά την ενημέρωση για την πανδημία ο υφυπουργός επισήμανε ότι στην αρχή της πανδημίας ο προγραμματισμός ήταν για 2.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού. Ωστόσο, οι προσλήψεις έχουν ξεπεράσει τις 7.000 λόγω της πανδημίας. Παράλληλα, τόνισε ότι ολοκληρώνονται οι 1.400 θέσεις μόνιμου προσωπικού και τις προσεχείς ημέρες θα προκηρυχθούν επιπλέον 500 θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού. Οι νέες θέσεις εργασίας θα καλύψουν άγονες θέσεις που είχαν προκηρυχθεί στο παρελθόν και ειδικότητες οι οποίες είναι αναγκαίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Επιπλέον επισήμανε πως θα συνεχίσει να ενισχύεται, το σύστημα υγείας, τόσο σε προσωπικό όσο και σε εξοπλισμό, προκειμένου να ανταποκριθεί το σύστημα στις ανάγκες των πολιτών. «Δίνουμε τη μάχη του εμβολιασμού του πληθυσμού, που είναι ένα μεγάλο στοίχημα προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο του πληθυσμού», δήλωσε ο κ. Κοντοζαμάνης. Όπως είχε αναφέρει και ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας συνεχίζουν οι προσλήψεις τόσο σε νοσηλευτικό προσωπικό όσο και σε γιατρούς, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

100 προσλήψεις νοσηλευτών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά στην επιλογή 100 νέων υπαλλήλων στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Συγκεκριμένα, η απόφαση αφορά σε Επαγγελματίες Οπλίτες και στην ειδικότητα των Νοσηλευτών από τους 2.600 ΕΠΟΠ που αναμένεται να προσληφθούν μέσα στο 2021. Το αμέσως επόμενο διάστημα το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού θα εκδώσει ανακοίνωση – πρόσκληση με τα δικαιολογητικά και την ημερομηνία κατάθεσης φακέλων υποψηφιότητας. Οι υποψήφιοι ΕΠ.ΟΠ. πρέπει να έχουν την Ελληνική Ιθαγένεια. Να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος κατά το έτος κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις.Να έχουν κατά περίπτωση τις γραμματικές γνώσεις που καθορίζονται κατά ειδικότητα.Να έχουν ανάστημα τουλάχιστον ένα μέτρο και εξήντα εκατοστά (1,60 μ.) οι άνδρες και ένα μέτρο και πενήντα πέντε εκατοστά (1,55 μ.) οι γυναίκες.Να μην έχουν καταδικασθεί αμετάκλητα για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, απάτη, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), εκβίαση, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, ψευδορκία, ψευδή ανώμοτη κατάθεση, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμιση, παράβαση καθήκοντος, ανυποταξία, λιποταξία, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής ή της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, λαθρεμπορίας, όπλων, πυρομαχικών και τυχερών παιχνιδιών.Να μην έχουν παραπεμφθεί αμετάκλητα για κακούργημα ή οποιοδήποτε πλημμέλημα της προηγούμενης υποπαραγράφου, έστω και αν το αδίκημα έχει παραγραφεί.Να μην έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα με αμετάκλητη απόφαση.Να μην έχουν εκπέσει ή υποβιβασθεί του βαθμού τους οι εκπληρώσαντες τις νόμιμες στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

300 νέες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να «ανοίξει» σύμφωνα με πληροφορίες της Αγοράς Εργασίας, η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων για τη διαδικασία πρόσληψης και τοποθέτησης του λοιπού επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία. Διευκρινίζεται ότι δεν θα είναι επιλέξιμες όλες οι ειδικότητες για όλες τις θέσεις αλλά μόνο για τις θέσεις που έχουν πρόωρα εξαντληθεί από υποψηφίους. Θα καλυφθούν περίπου 300 νέες θέσεις σε όλα τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας. Ανάμεσα στα ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: ΔΕ Βοηθών Φαρμακείου, ΔΕ Διοικητικού / Διοικητικών Γραμματέων, ΔΕ Προσωπικού Ασφάλειας (Ημερήσιοι Φυλακές), ΔΕ Γενικών Καθηκόντων/ Κλητήρων, ΔΕ Νοσηλευτών / Βοηθών Νοσηλευτικής, ΔΕ Οδηγών ( Γ΄ ή Δ΄ κατηγορίας ), ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων/ Διασώστη – Πλήρωμα Ασθενοφόρου, ΠΕ Διοικητικού / Διοικητικού – Λογιστικού, ΠΕ Διοικητικού –Οικονομικού, ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών / Κοινωνικής Εργασίας, ΠΕ Νοσηλευτικής, ΠΕ Φαρμακοποιών, ΤΕ Εργοθεραπευτων, ΤΕ Ιατρικών Εργαστήριων / Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστήριων, ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών / Κοινωνικής εργασίας, ΤΕ Λογοθεραπευτές, ΤΕ Ραδιολογίας- Ακτινολογίας, ΤΕ Φυσικοθεραπευτών, ΥΕ Γενικών Καθηκόντων /  Βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό Βοηθών Θαλάμου ή  Μεταφορέων Ασθενών, ΥΕ Βοηθητικών Εργασιών Καθαριότητας / Πλυντων-ντριων / Εργατων-τριων.

πηγή: e-dimosio.gr 

Ακολουθήστε όλες τις τελευταίες δημοσιεύσεις από το aggeliologio.gr στο Google News