Ads Area

Με SMS στο 13034 θα κάνουν το εμβόλιο οι πολίτες - Η διαδικασία



Με sms στο 13034 θα μπορούν όσοι θέλουν να μετακινηθούν προκειμένου να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού από το νέο έτος. Πρόκειται για τον νέο αριθμό που μπαίνει στις ζωές μας και έχει μόνο ένα ψηφίο διαφορά από το γνωστό σε όλους μας 13033.
 
Αυτός ο αριθμός θα αποστέλλει sms και οι πολίτες θα καλούνται να απαντήσουν εάν θα κάνουμε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ή όχι. Ακόμα είναι άγνωστο εάν θα αναφέρεται στο sms ποιο εμβόλιο θα κάνουμε. 

Πώς γίνονται τα ραντεβού για τον εμβολιασμό
Από τον Ιανουάριο του 2021, οι πολίτες θα μπορούν να κλείσουν και να προγραμματίσουν τα ραντεβού τους για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού με τους παρακάτω τρόπους: 

Μέσω της  ιστοσελίδας http://emvolio.gov.gr. και κατόπιν σύνδεσης με τα στοιχεία Taxis
Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω sms στον 5 ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).
Με επίσκεψη σε ΚΕΠ ή σε φαρμακεία για τους Πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία
Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται και το ραντεβού για τον επαναληπτικό εμβολιασμό. Ο κάθε πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού.
 
Τρεις (3) ημέρες πριν από την ημερομηνία του ραντεβού, ο Πολίτης θα λαμβάνει email και SMS υπενθύμισης για την ημέρα και ώρα ραντεβού μαζί με link για το website που έχει κατάλληλες γενικές οδηγίες προετοιμασίας (π.χ. να μην έχει πυρετό, να έχει μαζί του τον κωδικό κλπ.), αλλά και ειδικές οδηγίες ανάλογα με το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί.

πηγή: ethnos.gr