Ads Area

ΟΑΣΑ: Το νέο σύστημα πληροφόρησης επιβατών



Έτοιμη η νέα σελίδα του ΟΑΣΑ με όλα τα νέα για εισιτήρια και πληροφορίες για τα δρομολόγια. Ποιο το νέο σύστημα πληροφόρησης επιβατών. 

Σε λειτουργία έχει τεθεί εδώ και λίγες ημέρες η νέα ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ, η οποία ενσωματώνει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και τις εφαρμογές για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Από τη νέα ιστοσελίδα (oasa.gr) οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για όλες τις υπηρεσίες που αφορούν στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, όπως τα σημεία πώλησης εισιτηρίων, πληροφορίες για τα δρομολόγια, αγορά προϊόντων ηλεκτρονικού εισιτηρίου on line και διαδραστικούς χάρτες.

Η νέα ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ
Στη νέα ιστοσελίδα έχει δημιουργηθεί ειδική ενότητα με όλη την πληροφόρηση που θα χρειαστούν όσοι επισκέπτονται την Αθήνα, προκειμένου να σχεδιάσουν τις μετακινήσεις τους με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Οι πολίτες θα μπορούν επίσης να λαμβάνουν χρηστικές πληροφορίες για όλα τα θέματα που άπτονται της λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών, όπως τη χρήση mobile apps και συχνά ερωτήματα.

Η σχεδίαση του νέου site του Οργανισμού είναι σύγχρονη και φιλική σε όλους τους χρήστες, ανεξάρτητα από τη συσκευή την οποία χρησιμοποιούν (υπολογιστής, κινητό, tablet), ενώ περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες και για την εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ).

Το σύστημα πληροφόρησης των επιβατών
Εκτός από τη νέα ιστοσελίδα, ο ΟΑΣΑ σχεδιάζει και ολοκληρωμένο σύστημα πληροφόρησης επιβατών (ΟΣΠΕ), στο πλαίσιο της ψηφιακής μετάβασης των υπηρεσιών που προσφέρει στους πολίτες.

Όταν θα τεθεί σε λειτουργία θα παρέχει πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο στους πολίτες όχι μόνο για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας αλλά και για όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες διαμετακόμισης επιβατών, συμπεριλαμβανομένων σιδηροδρομικών, ακτοπλοϊκών και αεροπορικών δρομολογίων.

Το ΟΣΠΕ θα συγκεντρώσει όλα τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα από τις εφαρμογές και τα συστήματα που λειτουργούν τώρα στον ΟΑΣΑ και τις θυγατρικές του εταιρείες (ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ), όπως το σύστημα τηλεματικής, το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, την εφαρμογή επιτήρησης κυκλοφορίας συρμών κτλ.

Το νέο σύστημα, το οποίο θα μπορούν να εγκαθιστούν οι πολίτες στα κινητά τους τηλέφωνα και στον υπολογιστή τους, θα αποτελέσει σημαντική αναβάθμιση συγκριτικά με την υφιστάμενη εφαρμογή OASA Telematics, η οποία προσφέρει πληροφορίες μόνο για τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Όταν τεθεί σε λειτουργία το ΟΣΠΕ θα παρέχει ακριβή πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο στους πολίτες και για τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς εκτός από τις αστικές συγκοινωνίες, δίνοντας για πρώτη φορά τη δυνατότητα στο επιβατικό κοινό να έχει συνολική εικόνα σε ό,τι αφορά τις μεταφορές.

Πηγή: dikaiologitika.gr