Ads Area

ΑΣΕΠ: Έρχονται 60.118 εποχικές προσλήψεις μέσα στο 2021 – Που θα γίνουν, ποιες οι ειδικότητες



Περισσότερες από 60.118 εποχικές προσλήψεις έχει στα σκαριά η Κυβέρνηση για το 2021. Συνολικά σύμφωνα με τον ετήσιο προγραμματισμό έχουν εγκριθεί 2.618 θέσεις εποχικού προσωπικού στο Δημόσιο. Στις παραπάνω θέσεις προστίθενται και οι προσλήψεις συμβασιούχων που δεν περιλαμβάνονται στον ετήσιο προγραμματισμό για το 2021 και αναμένεται να φτάσουν τις 47.500 καθώς και οι προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ που για το νέο έτος αναμένονται να φτάσουν τις 10.000.

Η Κυβέρνηση προγραμματίζει να προχωρήσει σε περισσότερες από 62.736 προσλήψεις εποχικού προσωπικού μέσα στο 2021 προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες φορέων του Δημοσίου σε έκτακτο προσωπικό. Από τον ετήσιο προγραμματισμό έχουν εγκριθεί 2.618 προσλήψεις των οποίων το κόστος μισθοδοσίας θα βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, ωστόσο θα γίνουν άλλες 60.118 προσλήψεις που θα καλυφθούν από άλλους πόρους όπως ΕΣΠΑ, ανταποδοτικό τέλος, αυτοτελείς πόροι δήμων. Οι εν λόγω προσλήψεις δεν µπορούν να υπαχθούν σε ετήσιο προγραµµατισµό, καθώς αφορούν ανάγκες που δεν προβλέπονται, όπως φυσικές καταστροφές και απρόβλεπτες εργασίες (π.χ. αρχαιολογικές ανασκαφές µετά τον εντοπισµό ευρηµάτων, κάλυψη αναγκών λόγω πανδημίας).

Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν
Τη μερίδα του λέοντος στις εποχικές προσλήψεις έχουν οι δήμοι (παιδικοί σταθμοί, ηλεκτροφωτισμός, υπηρεσίες καθαριότητας) και μετά ακολουθούν ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΕΥΔΑΠ,ΕΥΑΘ), νοσοκομεία (επικουρικό προσωπικό), Περιφέρειες (Δακοκτονία), Μουσεία (εφορείες αρχαιοτήτων) και εποπτευόμενοι φορείς υπουργείων. Οι ειδικότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση για το εποχικό προσωπικό στο Δημόσιο είναι: διοικητικοί, φύλακες, καθαριστές, μηχανικοί, τεχνικοί, τεχνίτες, οδηγοί, αρχαιολόγοι, νοσηλευτές, βρεφονηπιοκόμοι, αρχαιολόγοι, συντηρητές έργων τέχνης, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, καθαριστές, χειριστές μηχανημάτων, γεωπόνοι, κτηνίατροι, βοηθητικό προσωπικό.

Προσλήψεις σε φορείς του υπ. Υγείας
Το 2020 ήταν η χρονιά με τις περισσότερες προσλήψεις στην Υγεία. Η πανδημία «έσπρωξε» την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου και εποχικού προσωπικού για την κάλυψη αναγκών που έχουν προκύψει στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Με τον ίδιο τρόπο και διαδικασίες fast – track, όπου απαιτείται, θα συνεχιστούν και το 2021 οι προκηρύξεις για νοσηλευτικό, ιατρικό και λοιπό επικουρικό προσωπικό σε φορείς του υπουργείου Υγείας. Παράλληλα με επικουρικό προσωπικό θα συνεχίσουν να ενισχύονται και τη νέα χρόνια νοσοκομεία, ΕΚΑΒ και κέντρα υγείας. Παράλληλα, με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας θα συνεχιστούν και το 2021 οι προσλήψεις συμβασιούχων στον ΕΟΔΥ για την κεντρική του υπηρεσία και για τις κινητές μονάδες υγείας.

πηγή: e-dimosio.gr