Τελευταίες Δημοσιεύσεις

6/recent/ticker-posts

Κοινωνικό μέρισμα 2020: Πότε οι ανακοινώσεις - Ποιοι μένουν εκτόςΕντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το πόσο και ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι στο κοινωνικό μέρισμα 2020.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΑΝΤ1 ερωτηθείς για το κοινωνικό μέρισμα, τόνισε ότι αυτό θα δοθεί πριν από τα Χριστούγεννα σε οικονομικά ευάλωτους πολίτες και οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό αυτή την εβδομάδα.

Διευκρίνισε πάντως, ότι μέσα στον σχεδιασμό δεν φαίνεται να συμπεριλαμβάνονται αυτή τη φορά οι υγειονομικοί ενώ εκτός τελικά, φαίνεται πως μένουν και οι συνταξιούχοι.

Δεν θα το δικαιούνται επίσης και όσοι έλαβαν ενίσχυση το τελευταίο διάστημα της πανδημίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αυτοί που θα δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα είναι:

α) Όσοι λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.
β) Οι μακροχρόνια άνεργοι, που δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα.
γ) Οι απολυμένοι στη διάρκεια της πανδημίας, από τον Μάρτιο και μετά.

Παρόλα αυτά ίσως ληφθεί κάποια μέριμνα για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Το πρόβλημα όμως για τους χαμηλοσυνταξιούχους είναι ο μεγάλος αριθμός τους. Ειδικότερα, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του συστήματος «ΗΛΙΟΣ», κύριες συντάξεις μέχρι 500 ευρώ λαμβάνουν 506.796 άτομα, ενώ από 501 έως 1.000 ευρώ, λαμβάνουν 735.932 άτομα.

Δεν αποκλείονται πάντως αλλαγές και εκπλήξεις, ενώ το Star μετέδωσε ότι τα ποσά θα κυμαίνονται από 200 ευρώ έως 500 ευρώ.

Πηγή: aftodioiki.gr