Τελευταίες Δημοσιεύσεις

6/recent/ticker-posts

Τροπολογία για επιπλέον προσλήψεις καθαριστριών στα σχολείαΤη δυνατότητα επιπλέον προσλήψεων προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία το τρέχον σχολικό έτος, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες λόγω κορωνοϊού, προβλέπει τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών, που κατατέθηκε στη Βουλή και η οποία ρυθμίζει και μία σειρά άλλων ζητημάτων.


Συγκεκριμένα με την προωθούμενη διάταξη, ειδικά για το σχολικό έτος 2020-2021 δίνεται στους δήμους η δυνατότητα κατά παρέκκλιση σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων, χωρίς δηλαδή έγκριση από αρμόδια Επιτροπή. Οι εν λόγω συμβάσεις ανέρχονται σε ποσοστό 20% των ήδη εγκεκριμένων θέσεων ορισμένου χρόνου καθαριστριών και η δαπάνη εκτιμάται στα 18,5 εκατομμύρια ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η δαπάνη θα καλυφθεί από τους προϋπολογισμούς των δήμων.


Η ίδια τροπολογία επιχειρεί δώσει λύσεις και σε μία σειρά άλλων ζητημάτων, όπως για παράδειγμα στους ενοικιαστές σχολικών κυλικείων δημόσιων σχολείων.


Σύμφωνα με την τροπολογία, τυχόν οφειλές από μισθώματα σχολικών κυλικείων για το σχολικό έτος 2019-2020 μπορούν να καλυφθούν σε έως 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις κατόπιν απόφασης του δημοτικού συμβουλίου στην οποία ορίζονται το ελάχιστο ποσό κάθε δόσης, ο χρόνος καταβολής και κάθε άλλοι ζήτημα. 


Πηγή: e-dimosio.gr